About Me

My photo
Berpijak di bumi yang nyata, mengerti siapa diri di muka bumi ini. Hanya manusia dan Hamba yang tidak mempunyai peribadi yang mampu di agung-agungkan. Aku cuma manusia biasa. Lahir ku untuk menjadi salah seorang manusia yang berusaha mencari keredhaan-NYA. Lahir ku untuk berbakti kepada kedua orang tua ku. Lahir ku untuk menjadi seorang adik yang hormati abang dan kakak nya. Lahir ku untuk membalas jasa guru ku. Lahir ku sebagai Teman di kala teman itu kesedihan. Dan Lahir ku untuk seorang adam yang mencari rusuk nya.. Itu aku.

Sunday, October 14, 2012

HALF | QUARTER | MY LIFE ???

Morning ollsss.. Di kesejukan pagi ni, tiba-tiba mood menghupdate tu bertambah. Wohoooii.. pegi study lah. Mood study tak nak pulak datang. Mood bukan-bukan je datang. HAR HAR HAR. Cipta sejarah. Tido pukul 5 pagi, bangun pukul 745 pagi. Ohoi. Awalnya anak dara ni bangun. Nak buat macam mana kan. Dah terbiasa. Lepas ni time cuti lagi lah kena bangun awal. Disebabkan tido sebelum subuh. Makanya, Subuh aku kelaut. *bummmmpppp.... Haha ! Jadi bangun2.. Qada' Subuh, terus say Morning dekat Mr.Bean. Nak say morning dekat Pn.Mak dan En.Ayah... dapat gelaran gila atau buang tebiat pulak kan... HAr HAR HAR. Ok let's go to our topic this Morning.

Its about person in My Life. Boleh jadi sesiapa sahaja. Boleh jadi yang tak dikenali. Haha. Semalam, lepas je update 'Missing Quarter Of My Life', Mr.Bean terus Dm dekat twitter.
'If Your Family Part of your life.. I'm Quarter Of Your Life.. Who is the other Quarter?'
Ahaaaa.. Good question. Maybe sebab awak tak online guna laptop. Jadi awak tak nampak kot sidebar sebelah kanan saya ni. Terpampang gambar gadis-gadis comel. But never mind. I'm gonna answer it. Just For You Mr.Bean.

HALF OF MY LIFE | FAMILY 
Mestilah half of my life is my family. Mereka yang terbaik dalam hidup ini. Pn.Mak dan En.Ayah, Best parent for me. Apa puteri Bongsu ni nak, zupp dapat. Walaupun kadang-kadang sebelum dapat kena leter, mereka tetap ikot kehendak puteri bongsu ni. Macam tu Jugak abang-abang dan kakak-kakak saya. Selalu menurut kehendak satu-satunya adik perempuan kecik dorang ni. Kalau tak bagi dorang tau adik dorang ni panjang muncung boleh sangkut baju. HAR HAR HAR. Bila pikir-pikir, saya terlalu banyak abaikan keluarga saya suatu masa dulu. Tapi sekarang, masa depan saya demi keluarga saya. Jangan terkejut, kalau satu hari nanti bila sampai masa saya berpisah dengan dorang, saya menangis sampai nak banjir. Heeeee.. *blushing :)


QUARTER OF MY LIFE | FRIENDS
Yeaaahh... Ini yang awak tanya kan. It's My friend. Quarter of my life is my friend. Terlalu ramai kalau saya nak perkenalkan dekat awak. Cukup Kalau awak tahu, mereka-mereka ni lah yang buat saya gembira lepas Keluarga dan Cousins saya. Kalau saya sedih, mereka ni lah yang gembirakan. Tak banyak,sikit tu pon dah berharga buat saya. Jangan lah suruh saya pilih antara awak dengan kawan saya. Sebab susah sangat nak pilih. Kawan saya terlalu berharga dalam hidup saya. Saat saya jatuh dulu, dorang ni semua yang tak berhenti bagi semangat. Walau bukan dalam bentuk kata-kata motivasi, senyuman dan kegembiraan yang dorang bagi buat saya pon dah cukup buat saya rasa semangat sangat-sangat. They are not just a friend for me. But sometimes like a sister and brother for me. :)

QUARTER OF MY LIFE | YOU
Semalam dah bagi tahu kan. You're quarter of my life. Bila dah sah dan halal hubungan kita di sisi Allah, Jika panjang Jodoh kita.. Awak akan jadi half of my life. InsyaALLAH. Nothing to describe about you. Sebab before ni dah banyak cerita pasal awk. kannnnn... Jangan jadi tamak lah Mr.Bean. heeee :)

Nota Suamsuam : Ya Allah, aku bersyukur sebab adanya mereka di dalam hidup ku. :')

Member aku selalu tanya :
"Kenapa kau jarang call mak dengan ayah kau??"
Jawapan aku :
"Sebab nanti bila aku call, aku mesti nangis rindukan dorang and adik beradik aku. Jadi aku lebih prefer mesej je." 



Gadis Biasa ♥

2 comments:

Syaifuddin Alias said...

ini masih dalam dilema pencarian diri sendiri ke ni ? hehe

Fatin Ramlan said...

hahaha... bukan pencarian lah..pengenalan.. #eh :p